virslisis!

 2009.05.05. 20:23

A virslis buci. Kinek milyen emlék.

Innen: http://konyha.blogter.hu/85693/virslis_buci

"A tésztájához fél kiló lisztet bedagasztunk. Lassan ha álmunkból felébresztenek bennünket, akkor is tudjuk, hogy a lisztet leszitáljuk, 2 evőkanál sikérrel, 1 evőkanál sóval elkeverjük, a közepébe lyukat fúrunk. Ebbe borítjuk bele a szárított élesztőt, 1 evőkanál barna cukrot és 1 deci langyos tejet. Ezt összekutyuljuk, majd a fennmaradt 2,25 dl langyos tejet, 8 dkg olvasztott margarint, 1 teáskanál ecetet is hozzá adagolunk, egy villa segítségével eldolgozzuk az elemeket, majd jöhet a dagasztó karral felszerelt robotgép. 5 perc alatt hólyagosra dagasztjuk, majd meglisztezzük a tetejét, lefedjük a tálat és meleg helyen (a fűtési idény beindulta előtt ez nálam az 50 fokosra előmelegített, majd kikapcsolt sütő) kb. 1 óra alatt 2-szeresére kelesztjük a tésztát.


Az állásidőt kihasználva elővesszük a hűtőből a virsliket, a sajtot, a mustárt, hogy szobahőre melegedjenek. Az első kelesztés után a tésztát átdolgozzuk, majd lisztezett deszkán, vagy szilikonos gyúrólapon kb. 20x50 centis téglalapra nyújtjuk. 10 db egyenlő részre vágjuk a lapot, ha kell, egyenként is alakítgatunk a kapott lapocskákon, hogy olyan 10x10-es méretű négyzeteket kapjunk.

A négyzetek közepét 1-1 teáskanálnyi mustárral megkenjük, majd átlósan ráfektetjük a virslit az egyik csücskére és beletekerjük a tésztába. A sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezgetjük a most még csenevész bucikat, aztán tetszés szerint a tetejüket tojással vagy langyos vízzel megkenjük, haránt irányban 3 bevágást ejtünk rajtuk és megszórjuk reszelt sajttal. A sajt kiváltható szezámmaggal is, úgy is nagyon csinosak lesznek.

Konyharuhával lefedve még 20 percig pihentetjük a bucikat, aztán előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 perc alatt arany színűre sütjük.

Hozzávalók (10 db-hoz): 50 dkg liszt, 2 evőkanál sikér, 1 evőkanál só, 3,25 dl langyos tej, 1 evőkanál barna cukor, 1 csomag szárított élesztő (50 dkg liszthez), 8 dkg olvasztott margarin, 1 teáskanál ecet, mustár, 10 db virsli, 5 dkg reszelt sajt."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kislanyazongroanal.blog.hu/api/trackback/id/tr931104929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása