Marha

 2008.11.25. 13:12

Olyan rettentő marhaságokat olvastam az előbb néhány blogon, hogy inkább recept, innen: Fűszer és Lélek.

"Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
2 nagy fej hagyma
3 ek libazsír
0,5 l barna sör
1 ek őrölt kömény (nem tévedés a mennyiség)
só, bors
2 ek édes nemes paprika
1 ek cukor
3 babérlevél
4 gerezd fokhagyma
2 szál fehérrépa lereszelve
2 szál sárgarépa lereszelve (esetemben sárgarépa golyócskák +1 sárgarépa lereszelve)
erős paprika ízlés szerint
A hagymát felkockázom, sózom, és a zsíron megpirítom. Rászórom a cukrot, hagyom egy kicsit karamellizálódni, majd lehúzom a lángról, és hozzákeverem a paprikát, utána rögtön a felkockázott húst. Visszatolom a lángra, és kicsit lepirítom a húst. Beledobom a babérlevelet, hozzákeverem a köményt, majd felöntöm a sör felével. Belereszelem a répákat, és lefedve egészen kicsi lángra állítom. Néha megkeverem, közben a sört folyamatosan pótolgatom. Amikor 90%-ban elkészült már, vagyis a hús tökéletesen puha, de még nem esik szét, ha villával megnyomom, akkor sózom, és borsozom. A főzési idő végére a reszelt répák tökéletesen szétfőnek. (A répagolyókat csak az utolsó fél órában kevertem a gulyáshoz.)"

 

Ezeket sose tudtam, ezután  sem fogom:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 marhareszei3_251531126.jpg

Honfoglalás

Mit ábrázol a kép???

A bejegyzés trackback címe:

https://kislanyazongroanal.blog.hu/api/trackback/id/tr5787637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása