http://kata-pult.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=74120
A gombóc elkészítési módja: Két (ízlés szerint, ha sokat akarunk: többet) krumplit megfőzünk puhára,leszűrjük és összenyomjuk szép krémesre, hozzáadjuk a lisztet, amennyit felvesz.Ha nem akarja bevenni, egy tojással segítsünk. Szép puha tésztát gyúrunk belőle. Ha nem töltjük, akkor csak gombócokat formálunk, és beledobjuk a levesbe, innen egy tíz perc és kész. Ha töltjük, akkor előfőzött hús való bele, illetve sajtkocka. Ez utóbbihoz a tárkonyos íz jobban illeszkedik.innen: http://hopopi.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=57902
ÉS EGYÉB KRUMPLINUDLIS : http://invitel.hu/manninger.v/sugar-level/recept/krumlisvaria.html
HÚSOSAN: http://invitel.hu/manninger.v/sugar-level/recept/krumlisvaria.html