"ADVENTI KOSZORÚ

Hozzávalók:

16 szem egész mandula, 2 dl tejszín, 1 evőkanál szilvalekvár, fél mokkáskanál őrölt fahéj, 16 kis gombóc kapuccino fagylalt, 16 dk karácsonyi aprósütemény.

Előkészítés:

A mandulát forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk. A tejszínt kemény habbá verjük.

Elkészítés:

A szilvalekvárt és a fahéjat összekeverjük, és a tejszínhabba forgatjuk. A masszát csillagcsőrös habzsákba szedjük, és négy tányérra - az adventi koszorúhoz hasonlóan - nagy kört nyomunk. A habra, mint nagy gyertyát, ráültetjük a fagylaltgombócokat. Mindegyikbe, mint a gyertyaláng, egy-egy szem mandulát szúrunk. A koszorúnkat aprósüteményekkel (vaníliás kifli, linzerkarika, stb.) díszítjük. Azonnal tálaljuk."
INNEN: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=1160&n=margareta51

Aszaltszilvás-mogyorós adventi koszorú

Hány személyre:

» Tészta:
» 37,5 dkg liszt
» 1 csomag élesztő
» 5 dkg cukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 csipet
» 1 tojás
» 2 dl tej
» 5 dkg vaj vagy margarin
» Töltelék:
» 25 dkg aszalt szilva
» 15 dkg darált mogyoró
» 10 dkg cukor
» 1 tk. őrölt fahéj
» 1 tojás
» 1 tojásfehérje
» 75 ml rum vagy tej
» Kenéshez:
» 1 tojássárgája
» 1 ek.tej
 

 

 

 
A szilvákat megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk. Fogunk egy keverőtálat, beletesszük a vaníliás cukrot, a t, a cukrot, a tojást és a tejet. Ezeket alaposan összekeverjük, majd egy külön tálba összekeverjük az élesztőt és a lisztet, és ezt is a többi összetevőhöz adjuk. Mindezt jó alaposan összegyúrjuk, majd egy barack nagyságú tésztát kinyújtunk, és valamilyen karácsonyi motívumos szaggatóval kiszaggatjuk. A megmaradt tésztát visszarakjuk a többihez, majd az egészből hengert formálunk, és egy gyúródeszkán ezt is kinyútjuk négyszög alakúra. Ezután összekeverjük a mogyorót, a cukrot, a fahéjat, a tojást, a tojásfehérjét, a rumot (vagy a tejet), majd a kinyújtott tésztára kenjük, és rászórjuk a szilvát. A tésztát felgöngyöljük, majd egy tepsibe rakjuk. A tojássárgáját tejbe tesszük, elkeverjük, és ezzel kenjük meg a tésztát, majd a kiszaggatott tésztákat az összetekert tészta tetejére rakjuk. Megvárjuk, amíg egy kicsit megkel, majd közepes fokozaton kb. 30-40 percig sütjük, és már kész is az ehető adventi koszorú.
 

INNEN:http://www.finomkoktelok.hu/

Itt a mézeskalácsház készítésének videója nézhető meg_: http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://desszert.eu/files/adventii.JPG&imgrefurl=http://desszert.eu/mezeskalacs_haziko_keszites&usg=__dz8XpL0TxZyqmi5ZO4QYpVijPSw=&h=845&w=1127&sz=232&hl=hu&start=4&um=1&tbnid=go_X7MZ88NpixM:&tbnh=112&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dehet%25C5%2591%2Badventi%2Bkoszor%25C3%25BA%26um%3D1%26hl%3Dhu

A bejegyzés trackback címe:

https://kislanyazongroanal.blog.hu/api/trackback/id/tr73801608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása