te a te a te a

 2009.01.24. 16:23

 

„A teáskanna magában foglalja az egész világegyetemet. Pontosabban, a tálca képviseli a földet, a teáskanna az eget, a poharak az esőt; az eget és a földet pedig az eső egyesíti.”
Abdallah Zrika

 

mökk megint tanácstalan. hogyan teázzon? van méz, vannak teafüvek, ilyenek, olyanok, amolyanok-persze. de a teázás szertartása, eltekintve a teljesen inautentikus tasakozástól, ismeretlen a számára. hiszen ahhoz egy egész filozófiai tekintetbevétel lenne szükséges. egy egész szekérderéknyi elvet kidobni az ablakon, vagy az ajtón. ajtón inkább. hogyan lehessen mostmár teázni, hideg is van, hogy rogyna rá az ég, meg éhes is mökk, méz is van, tea is. mi legyen. muszáj-e autentikusan inni meg aztat a teát? hogy az ég rogyna rá tehát: hiszen egy egész kultúrát kellene felfogni ehhez, gondolkozni kéne ilyesmiken, hogy mit jelent baloldalian teázni (lehet-e), mit jelentene egy forradalmi teázás, esetleg egy orvosságos teázás, vagy ilyesmik. marxi teázás. engels teadélután. hegeli folyamatteázás. esetleg tea-beázás.  ójaj.

mit mond neked a filter? filterezés. majd.

érdekes dolog a baloldaliság, gondolja mökk. jó lenne látni a valóságban. lehet, hogy teázni is lehetne, végülis. a marokkóiak a hetedik paradicsomból származtatják a teájukat, ülnek körülötte, beszélgetnek. hogy is van csak, nézzük meg jobban, Marokkóban ez.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nos, a nők valahogyan ott állnak a háttérben, tartják a hátteret, ihihihi, szőnyeget feszítenek ki, a pasasérok ücsörögnek a kis poharakkal teli tálca környül. a baloldali asszony nemtom micsinál, valami kis szőttest vagy micsodát terít a szőnyegre, vagy leselkedik, vagy bújik. én nem tudom. megyek marokkói történelmet tanulni. teázni jó lehet, gondolja mökk. tudatosan. izé.

 

http://www.terebess.hu/szorolapok/marokkoitea.html

A bejegyzés trackback címe:

https://kislanyazongroanal.blog.hu/api/trackback/id/tr83899838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása