huhú

 2009.01.03. 18:02

Cittnblog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szellemidézés.

sosem hittünk benne. ez az év mégis ennek jegyében telt. halottak jöttek- mentek a szobákban, énekeltek, szerettek és gyűlöltek, és tanítottak. félelmetes volt. volt, hogy hangosan visítva ébredtünk, és a szívünk éppnhogy vert. nem szabad elfelejteni, hogy a halottak mindent tudnak. hozzájuk képest mi kezdők vagyunk, haha. ijesztőek. meglepőek. váratlanul jelennek meg. megfognak, és az istennek nem eresztenek el. bájolnak. volt, hogy hetekig egy halott arcát, tekintetét viseltük a városban járván. és azt meglátják az emberek, ha akarják, ha nem. halandóság. ó. persze, tudom, többet kellett volna mulatni. de nem mindig engedik ám azt a holtak. mindenesetre idén inkább élőket szeretnék, ha lehetne. megviselt a dolog. régesrégen, amikor hamvast ciki volt olvasni (6-7-8-10-15 éve tán?) megvettem az általa emlegetett, részben fordított halottaskönyveket. soha nem olvastam el őket. talán most belenézek... vicces volt, ahogy azt kérdezte valaki: hát olvas még valamki hamvast? minek? pontosan: nem a tényanyag, nem a filozófiai elmélet, nem a használhatóság. nem tudom, mi. akarni valamit.

a tudatalatti, vagy tudomisénmialatti, félelmetes. ebben az évben éreztem először, mekkora a holtak birodalma, milyen összemérhetetlenül hatalmasabb az élőkénél. lehet ez persze valami olvasmányélmény ráhúzása bizonyos ismeretlen érzésekre, túl könnyen megy az ilyesmi. ki tudja.

sok hazugság is volt ebben az évben. rájönni, hogy mi a hazugság. hazudni egy gyereknek. hazudni a meséket. hazudni, hogy van remény.  nevetni belül. éjjel olvasni, mindig ugyanazt a könyvet. ugyanazt a szerzőt. ugyanazt a sort. szeretni egy sort, egy szerzőt, egy könyvet. várni. türelem. megtanulni, hogy mi az. türelem. olyan fontos. tán a legfontosabb?

készséges. türelmes. gyengéd. figyelmes. melegszívű. tanulékony. humoros. igen, ez ő, kicsi B.:)

Mindent újra kell tanulni a gyerekektől.

Ez az, amit elfelejtünk. Ettől lesz olyan savanyú az élet, mint a kéthetes tojásleves. Ha erre emlékeznénk, minden meg lenne oldva. olvassuk csak újra dosztojevszkijt. tán tudott erről valamit a papa.  a sablonos, üres interpretációkat kell legelőször száműzni az életünkből. azok olyan szívósak, mint a gumilián. vagy mia csoda. mia csoda.

szép évet. a legszebbet. igen, neked is. majd a gyerekek megmutatják. ne félj.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kislanyazongroanal.blog.hu/api/trackback/id/tr11855526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása